Думите му бяха по повод вчерашното пътуване на "червените дяволи" до Истанбул за мач с "Галатасарай" в групите на Шампионската лига.

Шотландецът, който има над 45 години като играч и треньор, никога не пропускал на младини да донесе у дома стоки, които в чужбина стрували в пъти по-евтино, отколкото в родината му, като кристални чаши например. Тогава обаче митничарите почти не проверявали футболистите, отбелязва Фъргюсън.

"Пъхах в сака си цели кашони с разни неща, но никой на митницата не се интересуваше какво има вътре", признава той.

Първите му пътувания били като играч на "Дъмфърмлин" през 60-те години на миналия век. Най-голямо впечатление му направил един преход през Франция и Испания за мач срещу "Атлетик" (Билбао), защото отборът изкарал много часове в раздрънкан автобус с дървени седалки, в който нямало дори и радио.

Звездният нападателен дует на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни и Робин ван Перси получи почивка от мениджъра Алекс Фъргюсън и няма да пътува до Истанбул за мача с "Галатасарай" от Шампионската лига.

Освен тях, извън групата са Рио Фердинанд, Райън Гигс, Пол Скоулс и Давид де Хеа. Причина за странния състав е фактът, че с досегашните четири победи "Манчестър Юнайтед" си е осигурил не само класирането за 1/8-финалите, но и първото място в групата. В нея са още "Клуж" и "Брага".

В Турция посрещнаха Юнайтед със сълзотворен газ