Българинът води тежка битка с акутна левкемия от месец март насам, а през август стана ясно, че в момента се намира в ремисия.

"Всеки път едва се удържам да не заплача, когато те започнат да пеят и да ме аплодират“, заяви 33-годишният Петров пред местния "Бирмингам мейл“, цитиран от Гонг.

"Наистина оценявам това, което правят.“

"В момента се намирам в стабилизираща фаза. Трябва да премина още няколко цикъла от лечението. Беше дълъг път и беше трудно“, добави той.

"Вече 8 месеца се лекувам, а феновете ме подкрепяха през цялото време. Все още получавам картички с пожелания, а публиката на благотворителния мач бе просто невероятна. Такива са феновете на Вила – обичат клуба и играчите.“

"Още от начало знаех, че няма да е леко, но нямах представа, че ще бъде толкова тежко. Когато стигнеш края обаче разбираш, че си станал по-добър човек. Хората казват: "живей така, все едно всеки ден ти е последен", затова се радвам, когато съм с жена си и децата, с майка ми, баща ми и брат ми. Боря се здраво. До момента всичко върви добре, което е позитивно нещо“, завърши Стилиян.