Равенството им помогна да се класират за фазата на елиминациите заедно с Борусия (Дортмунд), който размаза Аякс с 4:1 като гост. Въпреки успешния край, Реал не избегна нервния завършек на срещата, тъй като остана с десет души в последните минути.

"Мисля, че можехме и трябваше да спечелим. Имахме достатъчно моменти, в които да вкараме втори гол. Ако го бяхме направили, победата ни щеше да бъде сигурна още до почивката. Но след като не отбелязахме и нашите трудности зеапочнаха", коментира 49-годишният португалец.

"След като останахме 10 на 11, Манчестър Сити имаше хиляди възможности да ни атакува. Освен това, при тях играят футболисти като Карлос Тевес, Серхио Агуеро, Давид Силва, Един Джеко, а ние бяхме само 10 човека. Така че това 1:1 е добро за нас. Но успяхме да наложим контрол, в последният четвърт час играхме за равенството и го постигнахме", коментира Жозе Моуриньо.

На пресконференцията след срещата Моуриньо позира със специален плакет, който му беше връчен от УЕФА за постижението, че е най-младият треньор, който има 100 мача в турнира, предаде БТА.