В другия сблъсък от същата група Борусия Дортмунд разби Аякс като гост с 4:1 и продължава да води във временното класиране кръг преди края на борбата в тази фаза.

През първото полувреме на двубоя между Сити и Реал възпитаниците на Жозе Моуриньо смачкаха своя противник, като 1:0 бе най-малкият резултат, с който "небесносините" можеха да се оттеглят на почивка.

"Белия балет" започна вихрено мача, а Карим Бензема разпечата вратата на Джо Харт в 10-ата минута. След центриране отдясно към далечната греда, французинът се измъкна от опеката на Компани, който очакваше засада, и с техничен удар от няколко метра успя да открие.

Голът вдъхна повече увереност на гостите, които продължиха с непрестанните атаки към вратата на Сити. Още в 13-ата минута Кедира пропусна нов отличен шанс, а две по-късно Ронадло направи непростим пропуск. Португалецът излезе очи в очи с Харт, прехвърли го, но топката бе твърде слаба и бранител успя да избие от голлинията.

Постепенно домакините започнаха да изравняват играта, но без особено да застрашават вратата на Икер Касияс, който почти нямаше работа през първите 45 минути.

Второто полувреме започна по-добре за Манчестър Сити, който се хвърли в търсене на попадение. В 63-ата минута Кун Агуеро имаше невероятна възможност да изравни резултата. След силно центриране отдясно и рикошет в крак на бранител, топката се озова на крака на Агуеро, който стреля прекалено слабо, а Касияс като по чудо изби коженото кълбо.

Решителният момент в мача дойде в 73-ата минута, когато домакините стигнаха до дузпа, а Реал остана с човек по-малко на терена. Един Джеко пусна пас към Кун Агуеро в наказателното поле, Алваро Арбелоа се спъна, а при падането си закачи леко нападателя на "небесносините", който се строполи на земята. Италианският рефер Джанклука Роки незабавно показа бялата точка, въпреки че повторенията не бяха убедителни за правотата на съдията, Кун Агуеро се нагърби с изпълнението и изравни резултата - 1:1. 

Нарушението струва и жълт картон на Арбелоа, за който той беше втори и трябваше да напусне терена. Численото предимство обаче не помогна на домакините, които така и не успяха да стигнат до заветния гол, който щеше да запази илюзорни шансовете им за класиране напред.

В другия мач от групата Борусия Дортмунд нямаше никакви проблеми при визитата си на Аякс в Амстердам. Тимът на Юрген Клоп бе безкомпромисен и реши нещата в своя полза още през първото полувреме, вкарвайки три безответни гола.

Марко Ройс вкара брилянтен гол, започвайки сам атаката на гостите в собствената си половина, пробяга почти целия терен и се разписа от малък ъгъл след пас отдясно. Домакините бяха тимът, който повече владееше топката през първата част, но агресивната игра на гостите максимално затрудняваше футболистите на Аякс, които трудно излизаха на чисти голови положения.

В 36-ата минута Борусия вкара втория си гол в мача, с което сериозно наклони везните в своя полза. Марио Гьотце се разписа след като навърза двама от отбраната на Аякс и стреля в близкия ъгъл на вратаря Кенет Вермеер.

Третото попадение за "жълто-черните" бе дело на Левандовски четири минути преди края на първата част. Марио Гьотце стреля силно, стражът на домакините игра неадекватно и изби в краката на Левандовски, който с мощен шут покачи на 3:0, въпреки че Вермеер успя да играе с коженото кълбо.

В 67-ата минута Левендовски вкара втория си гол в мача, правейки резултата 4:0. Нападателят бе изведен с чудесен пас в наказателното поле, овладя с лекота и с удар по диагонала направи резила за Аякс пълен.

Домакините все пак успяха да отбележат почетно попадение, като то дойде в 84-ата минута и бе дело на Хьосен.  

Вижте класирането в група D