Победата с 4:1 им гарантира и първата позиция в компанията на тежки грандове като Реал (Мадрид) и Манчестър Сити. Жълто-черните бяха безгрешни в първите 30 минути и вече бяха нанизали 3 гола, с което оставиха в неприятните спомени представянето си миналия сезон, предаде БТА.

"Да спечелим тази група без да допуснем поражение?! Кой го е вярвал при тегленето на жребия. Лудост е това, което правят момчетата на терена, доволен е Юрген Клоп след успеха в холандската столица. Продължаваме в Шампионската лига и напорлет, което не е изненада на фона на представянето ни. Но пък изглежда необичайно предвид историята ни в последните 10 години. Този мач с Аякс беше още един камък в невероятната история на клуба. И съм горд, че съм част от този клуб".

В същото време Реал Мадрид измъкна 1:1 при гостуването си на Манчестър Сити, завърши 2-и и изхвърли милионерите на Роберто Манчини. В същото време Дортмунд се класира за осминафиналите за първи път от 2003-а година насам. Атомното нападение на гостите в лицето на Марко Ройс, Роберт Левандовски и Марио Гьотце беше замесено в първите три гола, а накрая полякът добави още едно попадение за 4:0 преди домакините да се разпишат чрез Дани Хусен.

"Ако те играят така, както снощи, няма никакво значение кой ще бъде техният следващ противник. Когато си играл два пъти с Реал Мадрид, не си загубил от тях, а също така си спечелил и групата, защо да не мислиш и за короната в Шампионската лига", похвали противниците си в Германия почетният президент на Байерн (Мюнхен) Франц Бекенбауер.