Фалкао е първият футболист, който отбелязва пет гола в един мач от испанското първенство след Фернандо Мориентес, който се разписа пет пъти за Реал (Мадрид) срещи Лас Палмас през февруари 2002-та година. Така колумбиецът вече има 16 гола в 15 мача за сезона и е на второ място в класирането при голмайсторите. Начело е звездата на Барселона Лионел Меси с 21 попадения.

Атлетико (Мадрид) е на второ място в класирането с 37 точки, след лидера Барселона, който има 40 точки, а в късния мач гостува на Бетис. Домакините нямаха никакви проблеми в двубоя си с Депортиво и лесно стигнаха до 12-та си победа за сезона.

Нападателят Диего Коща откри резултата в 23-та минута след центриране на Коке от ъглов удар. Полузащитникът на Депортиво Хуан Валерон уцели гредата четири минути по-късно. Атлетико удвои преднината си в 28-та минута, когато Фалкао се възползва от пас на Коке и вкара първия си гол в мача. До края на мача футболистите на Депортиво не успяха да спрат 26-годишният Фалкао, който вкара още четири гола.

Три минути преди края на полувремето колумбиецът направи 3:0 след асистенция на Туран. В 64-та минута Фалкао оформи своя хеттрик, след като отбеляза дузпа, която сам си изработи. До края на мача той се разписа още в 68-та и 71-та минути.

szólj hozzá: Atletico Madrid vs Deportivo 6:0 GOALS HIGHLI