Капитанът на неаполитанците Паоло Канаваро и Джанлука Грава пък ще бъдат лишени от състезателни права за по 6 месеца по същия случай. Решението ще бъде обявено официално от Италианската футболна федерация във вторник.

Санкциите ще бъдат наложени, след като след като бившият вратар на клуба Матео Джанело призна, че е направил опит да манипулира резултата от срещата от първенството на 16 май 2010 година срещу Сампдория, предаде БТА.

Тимът от Генуа спечели с 1:0 в последния кръг от сезона, а с победата си гарантира четвъртото място в крайното класиране и участие в плейофите на Шампионската лига. Джанело, трети вратар на Наполи по това време, съобщи, че е уговарял Канаваро и Грава да играят симулативно, но те веднага са отхвърлили тази възможност.

Двамата ще бъдат санкционирани, защото не са съобщили за опита за уреждане на срещата. Канаваро и Грава обаче категорично отхвърлиха твърдението, че са получили предложение от Джанело за манипулиране на мача. Наполи е трети в класирането в калчото в момента, на 8 точки зад лидера Ювентус.