Бизнесменът бе гост в предаването "Лице в лице" по bТВ, в което заяви, че до този момент е инвестирал 20 милиона в клуба.

"Не, няма как да го продадем Лудогорец, няма и кой да го купи. Няма кой да купи ЦСКА, пък камоли Лудогорец. Като ги правиш правилно нещата, те се получават. Ние не се месим в политиката, нито на избори, а и всички партии могат да го потвърдят в региона. Трудно ми е да се откажа от клуба, защото вече сме създали екип и една база. Има шанс да станем отново шампиони, независимо от всичката помия, която ни се струпва на главите. Събрали сме много кадърен екип и ще ми е много трудно да зачеркна това", сподели босът.

"Във всеки един мач винаги победеният отбор се оправдава със съдиите. Реших, че това не трябва да се случва повече при нас. Но напоследък прекалено много станахме гневни на съдиите, с това ние отричаме нашия футбол. Когато се оплюва и говори за корупция, за уговорени мачове е нормално и зрителският интерес да намалява", допълни собственикът на шампионите.

Относно нашумелия скандал за черно тото, при който бяха арестувани футболисти на Черноморец и Нефтохимик, Кирил Домусчиев каза: "Това е малко пресилена работа. Има хора, които залагат на определени мачове. Доколкото разбрах са задържани тези, които организират незаконни залагания, това са хора, които не плащат данъци. Тези хора трябва да бъдат преследвани. Това, че тези момчета са залагали в нелегитимни клубове, не знам доколко е престъпление. Но няма доказателства за манипулиране на мачове, а и техният треньор се застъпи. Поне 13-14 от отборите в А група не участват в уговорени мачове, при един или два отбора винаги може да има съмнения, но съм почти сигурен, че и там няма. Ако има такова при децата, защото там всякакви бандити могат да им влияят... При нас това няма как да стане, това не са пари, които ще решат проблемите на Лудогорец. Играчите ни са подбрани, ние държим не само на качествата, но и характерите на играчите, виждате че при нас няма скандали в отбора. Нашите треньори са минали през школи в чужбина.“

Относно възможността Кирил Домусчиев да закупи ЦСКА преди време и дали не иска да стори това сега, бизнесменът отговори: "С Митко Борисов се познавам много добре. ЦСКА можех да го купя преди време, имах предложение. Беше ми се обаждал тогава Сашо Томов. Имах възможност и преди и по времето на Титан. Не исках, защото предпочетох да направя нещо от нулата, нещо на село, въпреки че съм софиянец. Публиката там плаща най-скъпите билите, защото знае, че по този начин подпомага отбора си, няма вандалщини, няма глоби, базите са направени от зелена поляна. А и очакванията към нас не бяха толкова големи. Бъдещето е в провинциалния футбол."

Защо босът на Лудогорец се захвана с телевизионните права? "Пак заради пустото желание да помогнем на футбола, голяма беля си взех на главата. На това събрание ни се слагаха две оферти от телевизии и само и само да се спаси ситуацията, аз предложих да направя фирма-посредник, която да плати 2 милиона за първенството. Ако има някаква печалба след време, но ние сега трябва да дадем 2 милиона на клубовете. Тодор Батков реши да влезе с 50 процента, въпреки че тогава не бяхме в много добри отношения. Включи се и ЦСКА, ако някой друг реши, вратата е отворена. Няма как да подаря телевизионните права, това дава право на клубовете да съществуват. Когато те плюят срещу футбола, те убиват футбола."

"Между два клуба винаги има размяна на искри, по време на едно дерби, например Реал Мадрид и Барселона, ще се изтрепят. Жозе Моуриньо бръкна на някого в окото. Но там не се пише за черно тото, не се очаква тв права да бъдат подарени, не се говори за рушвети на съдиите. И там съдиите допускат грешки. Неколкократно наши колеги бяха готови да седнат на детектора на лъжата, но аз не менажирам първенството, за да нося отговорност за тях."

"В Лудогорец, за стадион, терени, заплати са влезли над 20 милиона", каза Домусчиев, цитиран от Гонг.

"Думичката олигарх не ми харесва, защото олигарсите, са хора обикновено в Русия, близки до властта. Ние трябва да сме олигарси вече 4-5 правителства, защото нашият бизнес започна от нулата през 90-те години. Олигарсите винаги са свързани с определено правителство. Винаги съм държал нашият бизнес да не е обвързан с вътрешния пазар. Част от производствата са ми България и заводът в Разград беше така, но запазихме 800 работни места. Завода ни в Ботевград го купихме в ликвидация. Трудно е в кризата. Мисля, че тази година, която измина и тази, която предстои ще са най-тежките.“

На въпроса, кога ще се повтори заветното лято от '94 година, Кирил Домусчиев отговори: "Когато има поне 5-6 клуба като Лудогорец и когато има силни отбори, като Левски, ЦСКА, Ботев и т.н."