Сътрудничеството с Майнъл банк е факт благодарение на президента и основен спонсор на клуба Иван Динов, уточни Вашков. По думите му Динов ще остане главният финансов благодетел на тима. Перфектните партньорски бизнес отношения между "Интер Финанс Холдинг" ЕАД на Динов и австрийската банка са в основата за осъществяване на инициативата.

Вашков цитира президентът Динов, който казва, че са имали доста оферти от български фирми за генерален спонсор, но са ги отклонили.

"Още когато стъпих за първи път в Спартак-Плевен открито заявих, че целите ни са да бъдем сред най-добрите клубове в България, затова търсих и заложих на генерален спонсор, който е световна марка", казва Динов, цитиран от БТА.

Австрийскта фамилия "Майнъл" управлява близо 150 години различни видове бизнес, основното финансово перо в богатството е натрупано от търговия с кафе, поясни Вашков. И днес "Манъл" внася около 40 на сто от този продукт в Русия. Засега проблем е теренът, на който играе "Спартак", на градския стадион "Плевен" - общинска собственост, който е сред терените в най-лошо състояние в цялата страна.