Освен това, Ивелин направи равносметка за изминаващата 2012-та година, признавайки, че няма за какво повече да мечтае. Попов изтегли от коледната баница дряново клонче, символ на здравето, единственото, от което той самият смята, че се нуждае.

Родният национал обясни още веднъж, че няма профил в социалните мрежи, и няма да напуска Кубан: "Искам да кажа за пореден път, че нямам Facebook, не се занимавам с тези неща. Аз имам отбор, това е Кубан Краснодар, аз преди четири месеца отидох там, и не мисля за друг клуб. Това е един вид обида към тези хора. Няма такова нещо, щастлив съм в Кубан, и продължавам да си изпълнявам договора, футболист съм на този отбор. Чух се с хора от ръководството, те ми казаха, че не приемат сериозно тези писаници. На 8 януари почваме подготовка, и всичко е наред."

За целите на своя руски тим, Попов коментира: "В момента сме 4-ти, ще се стараем да запазим представянето си, и да се класираме за Лига Европа поне."

Равносметката за изминаващата година за Ивелин: "За мен 2012-та година и в професионален и личен план бе успешна. Направих добър трансфер, продадох се за повече пари, значи съм се представил на ниво. Имам си всичко на този свят, прекрасна жена, прекрасен син, близките ми ме подкрепят, няма за какво да мечтая друго."

За приза Футболист на годината, който отиде при младия Георги Миланов, бивш съотборник на Попов в Литекс, капитанът на България призна: "Преди три месеца му казах, че ще спечели. Знаех, радвам се за него. Младо момче, чиято кариера тепърва започва. Не подценявайте и брат му Илия, нищо, че не присъства толкова често в медийното пространство."

Няма и лоши чувства за това, кой е спечелил наградата тази година: "За какво да съм сърдит, капитан съм на националния отбор, направих два трансфера, имам прекрасна жена, дете. Ние не сме деца, няма за какво да се сърдим, и всички сме свързани заедно, и с братята Миланови, и Иван Иванов, и Манолев, и Бодуров."

"Падна ми се дрян, здравето, само от това имам нужда, всичко друго си имам," завърши Ивелин Попов с коледното си късметче.

Георги Миланов е футболист на годината