Пред собствена публика на "Крейвън котидж" "белите" отстъпиха на Суонси с 1:2. Дани Греъм и Джонатан Де Гусман отбелязаха двата гола за "лебедите", които не демонстрираха много в нападение, но се възползваха максимално от грешките на противниковата защита. 

Фулъм бе по-убедителният тим през първото полувреме, в което играчите на Мартин Йол не спираха да атакуват противниковата врата. Димитър Бербатов и Брайън Руис сътвориха всичко по-опасно пред Тремел в първите 45 минути. В началните минути Берба стреля от въздуха след центриране от корнер на Руис. Ударът на българина отскочи от терена и прелетя на сантиметри над напречната греда.

Гостите бяха тези обаче, които се възползваха по-пълноценно от възможностите си. Завърналият се в първия тим Дани Греъм се разписа за 1:0 в полза на Суонзи в 20-ата минута, когато засече акробатично отбита топка и я насочи във вратата, за да открие резултата.

Отговорът на Фулъм бе моментален и Фрей пропусна добър шанс секунди по-късно. Руис стреля технично от пряк свободен удар на добра позиция, но топката прелетя над вратата. Кратко след това Бербатов, между двама защитници, свали с глава за Руис, който моментално бомбардира вратата на Суонзи.

След паузата Руис прати нов удар от статично положение, който премина агонизиращо близо до сглобката на вратата. В 52-ата минута пестеливият, но изключително ефективен тим на Суонзи увеличи преднината си на 2:0.

Катастрофално неразбирателство между вратаря Дейвид Стокдейл, играещ първия си мач за Фулъм от март насам, опита да изчисти топката, но вместо това я изрита в краката на Хангеланд. Де Гусман се възползва максимално от ситуацията, овладя топката и я насочи в опразнената врата за 2:0.

Две минути след това Бербатов отново свърши черната работа и свали топката за Руис, който отново бе отказан от вратаря Тремел. Късметът на Фулъм обаче се обърна и в 56-ата минута домакините намалиха разликата. Бербатов уцели напречната греда, при добавката стреля с воле, което попадна в краката на Руис. Полузащитникът стреля моментално, като топката се отклони от краката на намиращия се в засада Ритер за 1:2.

Порой от удари на Бербатов, Сидуел и Руис бе блокиран от защитата на Суонзи в следващите минути, докато изливащият се дъжд над Лондон не улесняваше никак работата на двата тима.

"Лебедите" на свой ред се активизираха в заключителните минути и се възползваха не само от всяка възможност да забавят времето, но и да затормозят колебливата защита на Фулъм.

При една от въпросните ситуации Карагунис едва не подари топката на дебнещия Греъм в наказателното поле. Анхел Рангел затрудни максимално Стокдейл с изстрел от дистанция. Вратарят се реабилитира за грешката си по-рано с отлично спасяване.