Той беше признат от Варненския окръжен съд за виновен, че от 1996 г. до 2008 г. е ръководил престъпна група, занимаваща се с проституция, трафик на хора, разпространение на наркотици и пране на пари, информира Darik.

Наказанието си Славков ще изтърпи при първоначален строг режим, като от присъдата бъдат приспаднати близо 4 години. Това е времето, което футболният експрезидент прекара зад решетките, докато вървеше разследването и процесът.

Останалите подсъдими по делото също бяха признати за виновни. По 6 години затвор получиха Свилен Николов и Николай Хаджимихайлов. Към наказанието на Николов ще бъде прибавена още 1 година затвор от негова предишна присъда.

На Хаджимихайлов съдът даде 6 години за притежание на половин килограм амфетамини и 4 години за участието му в престъпната група, като подсъдимият ще изтърпи по-тежката присъда.

Заради съдействие при разследването съдът постанови по-леки наказания на другите двама подсъдими. Янчо Колев получи година и половина затвор, а Пейчо Пеев – 2 години и половина затвор. На практика те вече са изтърпели наказанията си, след като от тях бъде приспаднато времето, прекарано с мерки за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест".

Решението на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. През това време подсъдимите ще останат на свободата, след като настоящите им мерки за неотклонение "парична гаранция" бяха потвърдени.

Единствено Пейчо Пеев се намира в затвора, където изтърпява друго наказание.