Така Коща замести по доста приличен начин отсъстващия заради контузия Радамел Фалкао, който не играе от 20-и януари насам. Въпреки минималната преднина преди реванша, Атлетико може да се похвали със завиден домакински баланс- победи в последните 19 мача във всеки един турнир, информира БТА.

Реал (Мадрид) и Барселона завършиха 1:1 в другата полуфинална среща, а реваншите са насрочени за последната седмица на февруари.

Началните минути на мача предлагаха много фаулове и накъсана игра, но въпреки това домакините бяха по-настойчиви. Вратарят Антонио Бастош-Бето, който дебютира за гостите след пристигането си от Брага, спаси един опасен удар на Коке, а след това Адриан Лопес и Диего Коща пропуснаха от близко разстояние.

Гостите се отчетоха с един удар на Алваро Негредо, който мина над гредата. През второто полувреме вече се видя, че защитите и на двата отбора трудно си пазят ръцете от топката и реферът даде три дузпи за игра с ръка, комбинирани с отстраняване на футболистите.

Коща откри резултата в 48-ата минута, като Емир Спахич получи втори жълт картон и напусна терена заради пипането на топката. В 56-ата минута Диего Годин си замина с директен червен картон, а Негредо изравни за гостите. В следващите 15 минути, и двата отбора с по 10 души, за първи път Севиля взе контрола върху мача.

Но в 71-ата минута бразилецът вкара втория гол за домакините, пак от дузпа, като този път Фернандо Наваро беше отстранен от игра.


[www.online-soccer.ru] Atletico Madrid 2-1... by all-goals