Сър Алекс Фъргюсън не изневери на стила си и отново направи доста размествания в състава си. Така Андерсон и Кагава попаднаха сред титулярите, а Крис Смолинг изигра мача като десен бек. Рууни отново влезе в познатата роля на втори нападател, докато Робин ван Перси застана на върха на атаката до смяната си в 66-ата минута, информира Гонг.

Въпреки силният състав на домакините "канарчетата" на Крис Хютън не се стреснаха и доста поизмъчиха опонента си през първата част. Първия точен шут към вратата на Майк Бън дойде едва в 24-ата минута, когато Майкъл Карик стреля, но стражът спаси. Десет по-късно Ван Перси можеше да отбележи от границата пред наказателното поле, но би над вратата.

Тъкмо когато първата минута от добавеното време бе на път да изтече холандецът с хубав пас намери Шинджи Кагава и крилото отблизо стреля ниско вдясно за 1:0. Попадението повлия негативно на Норич, но гостите все пак продължиха с храбрата си игра в защита.

Всичко обаче рухна в 75-ата минута, когато Рууни намери Кагава в наказателното поле и японецът от няколко метра за втори път прокара топката покрай Бън. В 86-ата отново английският национал асистира на Кагава, който този път стреля мощно и високо в центъра на вратата, като по този начин японецът вкара първия си хеттрик за Юнайтед.

Крайното 4:0 пък бе оформено от самият Рууни в 89-ата, когато той стреля от дистанция точно в горния ляв ъгъл. 




В същотото време Челси се приближи на 4 точки от "гражданите", след като много трудно успя да се наложи с 1:0 при домакинството си на Уест Бромич.

"Сините" създадоха повече от 20 положения пред вратата на съперника, но единствено ударът на Демба Ба спря в мрежата зад вратаря Бен Фостър. Сенегалецът бе точен, след като Давид Луис отклони с глава топката на пътя му след центриране на Оскар от фланга.

В края на мача обаче и Петр Чех трябваше да се намесва, за да спаси успеха. Резервата Питър Одемвинге стреля много силно, но стражът отрази удара му. Последва още по-впечатляваща намеса, след като Сесар Аспиликуета почти си отбеляза автогол в опита си да изчисти една топка с глава.

Вижте класирането и програмата в Премиършип