Инвеститорите, които все още не желаят да се разкриват, заявиха, че са отправили публично предложение в събота преди дербито с Тотнъм. Компанията е обещала, че ще влее сериозни средства във всички нива на клуба - подобряване на местата на феновете, трансфери, изплащане на дълговете на клуба, намаляване цените на билетите.

Според източник, бизнесмените са пожелали първо да купят 62,217% от акциите, които в момента са притежание на американеца Стан Крьонке, а след това да откупят дела от 29.96% и на Алишер Усманов, предаде БГНЕС.

Крьонке ще получи оферта за 830 милиона лири за своя дял. Бъдещето на Арсен Венгер като цяло е неясно, но се говори, че консорциумът високо цени мениджъра.

"В момента Арсенал са на ключова позиция. Страхът е, че клубът може да влезе в цикъл като Ливърпул. От наша гледна точка, сега е идеалният момент за подобна сделка. Ние няма да наддаваме, ако Арсенал бъдат в лоша позиция. Крьонке и Усманов няма да получат реалната стойност на тима.

Смятаме, че в сега е най-точното време за покупка на тима, защото той все още има стойност. Искаме да направим тима конкурентоспособен в Европа и Англия. Проблемът на Арсенал е, че нямат един собственик, на който да се отчитат", каза източник, близък до консорциума.