Чакър шокира всички на и извън "Олд Трафорд" със суровото си наказание към Нани. Мениджърът сър Алекс Фъргюсън побесня от решението, докато защитникът Рио Фърдинанд най-вероятно ще получи наказание, заради иронично ръкопляскане към съдията.

36-годишният рефер получи куп обиди и дори смъртни заплахи в Туитър от гневни фенове на "червените дяволи", които обвиняват съдията в пристрастие. Независимо от всичко това, съдията няма да бъде наказан от УЕФА, като от футболната централа казаха, че чакат доклада на делегатите на мача.

"Ние нямаме проблем с него", каза говорител на УЕФА, цитиран от БГНЕС.

"За нас няма належащи проблеми, които трябва да обсъдим и затова ще изчакаме официалните доклади на делегатите и наблюдателите на съдията. Това е стандартна процедура. Ако те покажат определени притеснения, ще разгледаме случая", допълниха от УЕФА.

На въпрос дали има вероятност Чакър да не води повече мачове в Шампионската лига този сезон, говорителят каза: "Той остава в нашия списък със съдии".

Освен това, от УЕФА потвърдиха, че Нани ще получи автоматично наказание от един мач. В това време, Чакър се върна в Истанбул, след като има ангажименти в турската Суперлига този уикенд.