На "БайАрена" баварците победиха с 2:1 като победното попадение дойде в самия край на мача. Марио Гомес бе дал аванс на своя отбор през първото полувреме, но Симон Ролфес изравни 15 минути преди края, съобщи Гонг.

Автогол на Филип Волшайд в 87-а минута обаче донесе трите точки за Байерн, с които немският колос се доближава още повече до титлата. Убедителният лидер в Бундеслигата има 69 точки, с 20 поведе от втория Борусия Дортмунд при 8 кръга до края на шампионата. Това означава, че баварците се нуждаят от само още две победи, за да бъдат и на теория шампиони. В същото време Байер остава на трето място с 45 точки, но вече изостава с 4 зад Дортмунд.

С оглед на сигурната титла, старши треньорът на Байерн Юп Хайнкес даде почивка на голяма част от своите титуляри. Рибери не игра заради контузия, а освен него извън групата останаха Кроос, Мюлер, Лам и Манджукич. Въпреки тяхното отсъствие, през първото полувреме в Леверкузен гостите бяха по-добрият отбор и заслужено откриха резултата чрез Гомес.

В 37-а минута голаджията си спря на гърди силен пас на Шакири, прехвърли технично Волшайд и с прецизен удар от 15 метра вкара в долния ляв ъгъл за 1:0. През второто полувреме "аспирините" излязоха доста по-мобилизирани и започнаха да поглеждат все по-често към вратата на Мануел Нойер.

Така се стигна до 75-а минута, в която след центриране от корнер Бьониш с глава продължи към далечната греда. Там непокрит бе Симон Ролфес, който без проблеми чукна топката в опразнената врата за 1:1.

Изравнителният гол събуди гостите, които на свой ред заиграха по-добре и в крайна сметка успяха да стигнат до победен гол, макар и щастливо. След центрира на Швайнщайгер в наказателното поле, топката се удари в гърба на Волшайд и влезе неспасяемо във вратата на Байер за крайното 2:1.