След третото си домакинско поражение в калчото възпитаниците на Андрея Страмачони останаха на пето място с 40 точки. Аталанта пък се изкачи на 13-а позиция с 37 точки. Томазо Роки откри резултата две минути преди почивката с първия си гол за Интер в шампионата.

Алваро Перейра центрира от корнер от ляво към близката греда и Токи засече в мрежата. Джакомо Бонавентура изравни в 56-ата минута, след като получи пас от дясно от резервата Марко Ливая, овладя в наказателното поле и от 5 метра копна над плонжа на Самир Ханданович.

Минута по-късно Рики Алварес с глава отново изведе домакините напред, а след още четири минути отново Алварес направи 3:1 след самостоятелен пробив от дясно в пеналта и удар по тревата в близкия ъгъл. Спорна дузпа даде началото на обрата за Аталанта.

В 63-ата минута главният рефер Андреа Джервазони прецени, че Андреа Ранокия е задържал Ливая в наказателното поле. Херман Денис стреля точно от бялата точка за 2:3. В 71-ата минута Денис изравни, след като се измъкна между трима защитници на домакините на левия ъгъл на пеналта и с прецизен удар по тревата в близкия ъгъл не даде шансове на Ханданович.

Шест минути по-късно Денис оформи своя хеттрик. Арженвтинският таран вкара 15-ия си гол в калчото за сезона, след като засече от 7-8 метра ниско центриране от дясно на Бонавентура. В добавеното време Кристиан Раймонди получи червен картон, след като удари без топка Едзекил Скелото при борба за позиция преди изпълнение на ъглов удар за Интер.

Ранокия можеше да изравни с последния удар в мача, но от 3 метра не успя да отклони топката в празната врата след подаване по тревата на Гуарин от дясно.

Наполи записа трета поредна победа след 2:0 над Дженоа на "Сан Паоло" и се утвърди на втора позиция с 62 точки, на 9 точки зад лидера Ювентус. Горан Пандев откри резултата в 18-ата минута. Македонецът получи пас от Единсон Кавани, преодоля двама защитници на съперника и прати топката в мрежата на Себастиан Фрей.

В 29-ата минута Блерим Джемаили удвои след отлична асистенция на Марек Хамшик. Наполи можеше да направи победата си по-убедителна, но средата на втората част голмайсторът на тима Кавани пропусна дузпа.

Дженоа остана в опасната зона с 27 точки след шести мач без успех в шампионата.

Палермо с важна победа в борбата за оставане в елита

Вижте резултати и класирането в Серия А>>>


szólj hozzá: Inter 3-4 Atalanta MATCH HIGHLIGHTS