Трите попадения, донесли невероятния успех на "червените дяволи", бяха реализирани от холандския национал, припомня Гонг.

"Той имаше невероятно въздействие, каквото мога да си представя, че един футболист е способен да направи", заяви щастливият Фъргюсън.

"Кантона беше играч с огромно въздействие, аз съм имал няколко страхотни нападатели, може би 10 чудесни нападатели. Робин беше невероятен, формата му е фантастична. Той имаше период, в който не бележеше, като много други играчи, но успя да се справи с това", заяви още мениджърът.

"Ван Перси се представи сензационно миналата година, но след сделката Арсен Венгер заяви, че той може да се справя по-добре отколкото си мисля – и беше прав!" - допълни специалистът.

Холандецът, който премина от Арсенал в Манчестър Юнайтед през лятото за 22 милиона паунда, вкара зашеметяващ втори гол срещу Астън Вила. Сър Алекс Фъргюсън също се впечатли от волето на Ван Перси.

"Това е голът на века за мен. Това беше прекрасно. Това беше великолепен удар", завърши възхвалата си шотландският специалист.