Така той опроверга информациите, че Виланова вече е решил да се раздели с "каталунците" през лятото.

"Той ще води Барса и следващата година. Вярваме в него. Не беше лесно, когато той пое тима, но се справи. Това не е краят на ерата на Барса. Ние имаме изградена структура и постоянство. Не е както през 2009 година, когато дойдоха девет нови играчи", каза Бартомеу. Вицепрезидентът потвърди и интереса на Барселона към Неймар.

"Бразилецът ни интересува, защото треньорите питат за него. Гуардиола питаше, Тито също. Неймар има договор със Сантос до 2014 година и за момента не знаем какво иска той", допълни още Бартомеу.

Думите му бяха потвърдени и от самия наставник

В днешната каталунската преса се съобщава, че през лятото Барселона ще се опита да привлече общо шест нови попълнения през лятото. Търси се вратар, централен защитник, двама полузащитници и двама нападатели.

За нов централен бранител се спрягат имената на Венсан Компани (Манчестър Сити), Даниел Агер (Ливърпул) и Иниго Мартинес (Реал Сосиедад).

В нападение приоритет е идването на Неймар. Бразилецът има договор със Сантос, но е много близо до "Камп Ноу".

В халфовата линия се търсят конкуренти на Шави Ернандес, Андрес Иниеста и Серхио Бускетс.

Много важен е и въпросът с напускащите. Спрягат се имената на Алексис Санчес, Давид Вия и Валдес, твърди "Мундо Депортиво". цитиран от Novsport.