След елиминирането на полуфиналите на Шампионската лига по футбол от Борусия Дортмунд много запалянковци и журналисти обвиняват за това Моуриньо.

"За 21 години, 18 треньори и пет полуфинала най-лош е Моуриньо", заяви иронично Жозе Моуриньо и продължи: "Още не знам дали оставам или напускам. Първи, които ще научат това, са жена ми и децата ми".

"Единственото, което мога да потвърдя, е, че имам още пет мача до края на сезона, както и финал за купата, каза Жозе Моуриньо. А след това ще говоря с президента на клуба за своя статус. Ще седнем като приятели и ще си поговорим на спокойствие и в тишина. Независимо от всичко, със същото удоволствие, професионализъм и гордост ще работя в клуба още един месец или два".

"Не чувствам натиска на обществеността, продължи Моуриньо. Моите постижения в клуба не могат да бъдат избърсани. Спечелихме купата на краля след 20 години. Горд съм, че като треньор на Реал прекъснах хегемонията на Барселона".

"Лошо започнахме сезона и платихме данък за това, анализира сегашното първенство португалският треньор. Трябваше по-дълго време да останем в битката за титлата, не трябваше да позволим Барселона да се откъсне толкова много за толкова кратко време. Не е лесно да се достигнат рекордните 100 точки, това може само Барселона, защото има най-добрият отбор в света в последните 20,30 години и именно заради това ние трябва повече да ценим нашите успехи".

Моуриньо говори и за поведението на един футболист, без да спомене името му, но се предполага, че е мислил за вратаря и капитан на отбора Икер Касияс. "Проблеми се появяват, когато започнете да си мислите, че сте над другите", каза загадъчно Жозе Моуриньо, който стана старши тренор на Реал Мадрид през лятото на 2010 година и с мадридския отбор спечели шампионската титла на Испания, суперкупата и купата на страната, припомня БТА.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион

Моуриньо обявява завръщането си в Челси на 1 юли

Реал иска Чичарито в евентуална сделка за CR7