"Левски" не ми е бащиния, това е мисия. В същото време тя ме убива физически, емоционално и финансово. Доказал съм, че не съм компромисна личност и когато става дума за "Левски", съм готов на всичко. Сираков е същият. Вече 9-10 години съм собственик и президент. Какво ли не ми мина през главата – пари от спонсори, пари от продажби, тук-таме не лоши, пари от продажби, пари за нови играчи. Всичко потъва в тази дупка. При всичките емоционални проблеми, при всичките остроти аз като президент имам 6 титли, от които 5 със Сираков."

Батков сподели и какво иска да постигне с връщането на легендарния нападател в управата на клуба.

"Първо очаквам железен ред и дисциплина както в съблекалнята, така и в личния живот на играчите. Второ – трябва да направим много по-качествена селекция. Трето – да се даде шанс на нашите кадри от школата. Трябва децата ни да се налагат, защото и аз, и Сираков сме тленни и ще си отидем, но "Левски" остава."

"Надявам се на 100-годишнината си да спечелим нещо. През тази година се доближихме, но имаше прекомерно напрежение. Казах на Сираков, че ако му направя предложение, то няма да е по-различно като финансови условия от тези, при които работеше межу 2004 и 2008 година. Изпълнителен директор най-вероятно няма да имаме, но парите са добри. Не е вярно, че Сираков не иска Ники Митов да е треньор."

"За жалост парите за селекция не са толкова много, имаме и други дупки за запълване. Надявам се да се справим така, както винаги сме успявали. Всички страдаме заедно, но страдайки, обичаме по-силно любимия клуб. Нека феновете възпитават децата си в любов към клуба. Играем честно и винаги сме го правили. Липсваше ни качество, липсваше ни шанс, може би и майсторство, но нека получим още малко кредит на доверие и съм сигурен, че в юбилейната година ще постигнем нещо. Когато ще играем първите си кръгове, големите отбори ще са още по плажовете, но дотам се докарахме."

"Иво Тонев продължава да има основен ангажимент към строителството и остава в общия тон на усилията, които се полагат. Мога да кажа само добри думи за него."