32-годишната швейцарка ще вземе участие в схемата на двойки на турнира в Карлсбад, Калифорния, като нейна партньорка ще бъде Даниела Хантухова.

За последно Хингис игра през септември 2007 година, когато даде положителна допинг проба за кокаин и се отказа за втори път от спорта. Само преди седмица носителката на 14 титли от Големия шлем бе приета в Залата на славата на тениса.

"Нямам търпение да се завърна в професионалния тенис точно в Калифорния. Спомням си, че спечелих титлата на сингъл и двойки през 1997 година, а две години по-късно отново спечелих на сингъл. Това е един от любимите ми турнири. Чувствам се в добра форма, състезателният ми дух е жив и тук. Обичам да съм на корта", сподели чаровната тенисистка.

Мартина Хингис влезе в професионалния тенис през 1995 година, когато още не бе навършила 14 и постигна голям успех. През 1997 спечели Australian Open, Wimbledon и US Open на сингъл и зае първото място в световната ранглиста, което държа общо 209 седмици. Тя се отказа на 22 години заради контузии, но се завърна след четири години, преди отново да се откаже заради положителната допинг проба, съобщи БГНЕС.