Сърбинът разкри, че върнатият в първия отбор Владимир Гаджев ще бъде титуляр и очаква от него да поведе отбора.

"Да (Гаджев ще е титуляр б.р.). За мен е ясно. За мен той е един от най-важните играчи на "Левски", било е много смело решение да не играе в миналия мач. Намирам го в много добро психическо състояние, така че утре ще играе. Лично аз очаквам от него да поведе отбора, той е играч с много опит, много знания, разчитам на него да е един от водещите играчи утре", заяви Йоканович.

"Не разчитам само на тях да донесат точките за "Левски" в утрешния мач. Всички говорят, че централните защитници са най-големият проблем на "Левски", аз мисля, че имаме още много проблеми".

"Планът на отбора е да привлече още някои играчи, за да бъде по-силен в началото на сезона. Аз ще дам своето становище, аз не съм този, който ще води играчи. Аз отговарям за тренировките на отбора. Ако се появи възможност за нов играч, аз ще дам своето мнение за това."

"Хубаво е да накараме хората да дойдат на мача, много е вероятно да направим някои грешки, но се надявам в работата тези грешки да стават все по-малко. След мача ще ви кажа подробно какво съм искал от отбора и какво е направил отборът, макар че виждам, че вие вече знаете."

"Гледах ги ("Локомотив Пловдив" б.р.) първият мач срещу ЦСКА. Те ми изглеждаха по-организиран отбор от "Ботев" срещу "Левски". Изключително висок отбор, отбор, който оставя малко пространства и не дава възможности да се играе много. Очакват много от статичните положения, разчитат на центрирания в наказателното поле. Имат Камбуров и Лазаров, на които трябва да обърнем внимание."

"Надявам се да ме разбират. Каквото и да постигнем утре, ние ще продължим да работим много тактически и се надявам да се разбираме все повече. Това, което мога да кажа е, че съм много доволен от тяхната концентрация, опитваха се да ме разбират, макар че разбирам техния проблем, че работят с нов треньор, който говори на сръбски с българите, на испански с португалците и на английски с французите. Надявам се и аз да науча много неща от тази ситуация."

"Бихме могли да играем с всеки един. Няма друго контузени, всички останали (освен Гари Родригес) са на линия."

"Мисля, че Вутов е едно съкровище за този състав. Едно момче, което има много голям потенциал. Очаквам да има много повече участия, отколкото в предишното първенство. Моята футболна философия е, че ме интересува повече как ще завърша мача, отколкото как ще го започна. За всеки мач знам как ще започна и разчитам на това да имам варианти в хода на мача да променя нещо."

"Предвиждам да говоря с всички и да им кажа какво очаквам от тях и каква ще е тяхната роля, за да знаят нашите очаквания. Разбира се, че имам намерение да уча български. Засега повече разбирам, отколкото мога да говоря. Това зависи и от нашите резултати, дали ще мога да остана, за да науча българския. Шегувам се."

"Нямам никаква дилема за титулярния състав. Знам точния състав, с който ще започна. Знам и съставът, с който ще завърша. Разбира се, следвайки ситуацията на терена", допълни Йоканович, цитиран от Гонг.