Срещата във Варна започна интересно и в началото на първата част двата отбора успяха да създадат няколко положения.

В 4-та минута Христо Янев на два пъти обстрелва вратата на домакините, но в първия случай топката излезе в аут, а във втория - вратарят Георги Китанов улови.

"Черно море" отвърна с удар по диагонал на Симеон Райков в 9-та минута, но в аут. В 13-та минута бе най-чистото положение за "Славия" през първата част. Росен Колев сгреши в близост до централната линия на терена Диего Невес открадна топката напредна, навлезе в наказателното поле и стреля силно по земя, но на сантиметри в аут.

В 17-та минута съдията Таско Тасков отсъди дузпа за "Черно море" за игра с ръка в наказателното поле. Минута по-късно зад топката застана Георги Илиев, но вратарят на "Славия" Георги Петков парира удара.

В 24-та минута Симеон Райков стреля от над 30 метра от пряк свободен удар, топката рикошира във футболист, попадна у Бакари, който стреля, но защитник на "Славия" изчисти от голлинията.

"Славия" още при първата си атака през втората част можеше да поведе в резултата. Галин Иванов стреля силно по земя Диего Невес се опита да засече от непосредствена близост, но не успя и топката излезе в аут.

В 54-та минута вратарят на "белите" Георги Петков показа класа и боксира след много силен и опасен удар на Георги Илиев от 30-тина метра.

В 81-ата минута "Славия" остана с 10 души на терена, след като Димо Атанасов получи втори жълт и съответно червен картон за груб фаул срещу Георги Илиев.

До края на двубоя футбол почти липсваше, а играчите на терена хвърлиха доста нерви.