Разградчани изненадващо загубиха на старта, като гост на "Любимец", но сега пред своя публика отново бяха без грешка. Шампионите нямат загуба у дома от година и половина. За новия наставник на разградчани Стойчо Стоев това бе втора поредна победа начело на тима, след успеха и в Шампионската лига.

И Лудогорец, и Черноморец имаха основно проблеми в завършващата фаза, като яловите нападатели на двата тима почти нямаха чисти възможности пред себе си. И двата състава след два кръга са вкарали само по едно попадение.

Още във втората минута Кайсара стреля от движение от 12 метра, Дашев бе на точното място, за да улови топката. "Черноморец" бързо отвърна с атака на Уатара, която обаче Атанасов не успя да завърши.

"Лудогорец" пропиля добри възможности след около четвърт час игра, първо след атака по левия фланг, Минев центрира, Безяк свали с глава, но Марселиньо не успя да засече в мрежата, а след това малко не достигна на прехвърлящ удар на Иван Стоянов да намери очертанията на вратата.

Димо Бакалов за домакините, и Оливейра за гостите имаха по един хубав насочен удар с глава в следващите минути, но резултатът се запази. Неприятна новина дойде за Стойчо Стоев в последните минути преди почивката, когато се наложи да замени Бакалов, и пусна на негово място Миро Иванов.

Именно Иванов подаде добре на Безяк, който прати топката в мрежата за първи път в мача, но асистентът бе в аут по време на паса. Последният шанс за първото полувреме се откри пред Уатара, той шутира мощно към близката греда, но Стоянов спаси.

След почивката Гаел се опита да изненада Владо Стоянов, а "Лудогорец" пробва да застраши "Черноморец" след центрирания от корнер. Съвсем лекото превъзходство на домакините си каза думата в 57-та минута, когато Безяк се разписа, след като Марселиньо свърши по-голяма част от работата. Той напредна в наказателното поле, овладя почти до аут линията, и намери Безяк, за когото остана лесното - да подложи крак, за да влезе топката в мрежата за 1:0.

Лъчо Балтанов можеше да донесе поне точка за "Черноморец" в последните минути, след като успя да дриблира между трима защитници на "Лудогорец", и да стреля плътно от точката на дузпата, но не намери целта.

Така трите точки останаха за "Лудогорец", като двата състава са с еднакъв актив след два кръга – по една победа и една загуба с по 1:0.

Вижте класирането и програмата в "А" група