В плейофите българският шампион ще има за съперник един от петте поставени отбора в този етап. Жребият е на 9 август, след приключване на мачовете от третия предварителен кръг и "Лудогорец" със сигурност ще е непоставен в него.

Към момента с най-висок коефициент и евентуално поставени отбори са "Базел", "Селтик", "Стяуа", "Апоел Никозия" и "Виктория Пилзен". Като сигурни участници в плейофите се очертават чешкият и румънският шампиони, победили в първите мачове като гости съответно "Калю Номе" с 4:0 и "Динамо Тбилиси" с 2:0.

"Базел" и "Селтик" имат крехка домакинска преднина от 1:0, съответно срещу "Макаби Тел Авив" и "Елфсборг", като запазват шансове да продължат.

Най-тежка е задачата на "Апоел Никозия", кипърският шампион завърши 1:1 у дома срещу "Марибор" и е пред отпадане. Ако това стане, в урната на поставените може да влезе "Динамо Загреб", победил с 1:0 "Шериф Тираспол" у дома в първата среща от третия предварителен кръг. Това, разбира се, би бил най-желаният съперник от разградчани в този етап на турнира.

Ако и други, евентуално поставени отбори отпаднат, следващите, които биха влезли на тяхно място са "Аустрия Виена" и "Легия Варшава". Така че, на пръв поглед страшният плейофен етап в Шампионската лига, може и да не е чак толкова невъзможен за българския шампион. Ако, разбира се, "Лудогорец" първо отстрани Партизан, предаде Гонг.

Домусчиев ще отиде със свито сърце в Белград