Двубоят бе част от приятелския турнир "Гинес", а точни за лондончани бяха Оскар и Еден Азар. Срещата блестеше с футболни достойнства, а двата отбора спретнаха хубав мач за радост на онези около 40 000 души, изпълнили трибуните на "Лукас Ойл Стейдиъм".

Възпитаниците на Жозе Моуриньо започнаха отлично мача, а резлтатът бе открит в 13-ата минута. Оскар получи топката на границата на наказателното поле, фронтално на вратата, намери я по фантастичен начин и направи 1:0 с мощен удар.

Последваха нови силни минути, в които и двата тима си размениха по няколко атаки, а в 28-ата минута главният рефер отсъди дузпа в полза на "сините". Това арбитърско решение провокира редица протести от страна на "нерадзурите", но въпреки всичко това, Еден Азар застана зад топката и по хладнокръвен начин удвои аванса на своя тим – 2:0.

През втората част играчите на Валтер Мадзари се постараха да обърнат нещата в своя полза, но "Челси" така и не отстъпи инициативата. Лондончани запазиха владението на топката, с което и диктуваха събитията на по терена.

В 58-ата минута италианският гранд допълнително усложни ситуацията си, след като Кампаняро получи директен червен картон. Така срещата завърши без промяна в резултата и с победа за "Челси", съобщи Гонг.