Точни за "кралската селекция" на Карло Анчелоти бяха Анхел ди Мария и Карим Бензема на два пъти. Почетното попадение за Галакси бе дело на Виляреал.

Срещата се игра при крайно неблагоприятни метеорологични условия. Живакът на термометрите бе стигнал 40 градуса, а ниската влажност на въздуха допълнително усложняваше ситуацията на футболистите.

"Лос бланкос" започнаха отлично мача, като поведоха още в 15-ата минута, след попадение на Анхел ди Мария. Това бе и единственото попадение за първите 45 минути.

С подновяването на играта през втората част нападателят на "белия балет" Карим Бензема демонстрира класа и в 52-ата минута удвои преднината за испанския гранд – 2:0.

Малко след това интригата в двубоя бе възстановена, тъй като Виляреал върна едно попадение в полза на "Лос Анджелис" и направи 1:2.

В 74-ата минута авторът на второто попадение Карим Бензема отново бе в прегръдките на съотборниците си. Френският национал се разписа за втори път в мача и така оформи крайното 3:1 в полза на отбора от испанската столица, предаде Гонг.