Този уикенд Тонев може да дебютира за тима от Бирмингам, в първия кръг от Висшата лига, а според Делф, българският национал има достатъчно талант да направи нещо голямо с екипа на "Вила".

"Впечатлен съм от него. Много рядко в съвременния футбол срещаме играчи, които си служат еднакво добре с двата крака. При него няма никаква разлика, той наистина е страхотен, независимо с кой крак си служи," започна Делф пред "Birmingham Mail", цитирано от Гонг.

"Той е много силен футболист – мощен, остър и директен, дава ни определено нова уникална опция в нападение. Направи две асистенции срещу "Малага" и мисля, че с всеки мач ще израства страшно много. Според мен, за феновете ще е удоволствие да го наблюдават, защото има нещо специално в него. Може да тръгва във всяка посока, и отправя невероятни удари от разстояние, с двата крака," продължи да сипе похвали полузащитникът.

"Няколко пъти съм го виждал да праща топката в мрежата, примерно в горния ъгъл, на тренировка, и си казвам - 'Уау, не очаквах това.' Наистина смятам, че феновете трябва да го гледат с огромно удоволствие."

Делф добавя, че английският език също се отдава все по-добре на Тонев.

"Той се адаптира отлично. Целият ни отбор е в страхотни отношения. Всички комуникираме и на терена, и извън него, и той е част от нашата група. Английският му напредна много в последните месеци. Дайте му още няколко, и ще говори идеално," завърши Фабиан Делф.