Двубоят на "Българска армия" се превърна в истинско голово шоу, в което по-класният отбор взе своето и така ще чака спокойно протоколния реванш, който е насрочен за 23 октомври.

Гостите все пак може да са доволни, че реализираха две попадения в София, а бяха много близо и до трето. Първи гол с фланелката на "червените" реализира Мамади Сидибе, а пореден дебют за отбора направи вратарят Райс Мболи.

От първите минути на мача ЦСКА пое контрола над случващото се на терена, а гостите показаха, че играта им в защита е доста колеблива. Още в 7-а минута "армейците" откриха резултата чрез Венци Василев, който засече с глава центриране на Марсиньо.

Малко след това започналият като титуляр Григор Долапчиев бе изведен очи в очи с новия вратар на Хасково Ивайло Василев, но бившият страж на "Левски" успя да избие в корнер. В 22-а минута Узунов и Кръстев фаулираха Венци Василев в наказателното поле и съдията Таско Тасков логично отсъди дузпа. Зад топката застана Марсиньо, който излъга Василев и вкара за 2:0.

След половин час игра интригата в мача бе убита след трети гол за домакините, паднал след груба вратарска грешка. Долапчиев бе изведен сам срещу Василев. Вратарят стигна пръв до топката, но вместо да я избие встрани, той изстреля кълбото в тялото на Долапчиев, който след това само трябваше да я настигне и да вкара в опразнената врата.

Лошата новина за Стойчо Младенов бе контузията на Омар Косоко, който бе принудително заменен от Антон Карачанаков. Головете тепърва предстояха през второто полувреме и започнаха още в 49-а минута, когато Марсиньо вкара за втори път в мача. Гъргоров изведе по прекрасен начин бразилеца отдясно, той напред и без проблеми вкара за 4:0 с удар покрай плонжа на Василев.

В 58-а минута "Хасково" успя да стигне до почетен гол. Фо-Поре изчисти топката на крака на Владислав Узунов, който с много точен и силен удар по земята вкара за 4:1. Само 2 минути по-късно обаче домакините реализираха петия си гол в мача. След центриране в наказателното поле на "Хасково", Менди отклони с глава, а Мамади Сидибе бе по-бърз от Скерлев и успя да чукне топката за първия си гол с екипа на ЦСКА.

Изненадващо обаче лидерът в "Б" група съумя да стигне и до втори гол. Влезлият само минута по-рано Димитър Алексиев открадна топката от Валентин Илиев и с майсторски удар в далечния ъгъл не остави шансове на направилия пореден дебют за ЦСКА Райс Мболи.

В следващите минути гостите направиха няколко хубави атаки, но все пак ЦСКА бе отборът, който вкара следващия гол в мача, оказал се и последен. В 82-а минута Ивайло Чочев пое топката отдясно в наказателното поле и с мощен удар оформи крайното 6:2.

В последните минути "Хасково" имаше възможност дори да стигне до трети гол. След нескопосан опит за изчистване на Менди, топката се озова на главата на Костадин Ничев, който от близко разстояние стреля в напречната греда.

Стойчо Младенов: Трябва да се стараят повече