Българският футболен съюз честити юбилея на големия футболист и треньор, с чието име е свързана цяла една епоха от развитието на най-популярната игра у нас, информира БТА.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати поздравителен адрес на д-р Божков, в който се казва:

"Скъпи приятелю, за мен е огромна чест, че съм се учил от Вашето майсторство на терена и от Вашето джентълменско поведение в играта и живота. Нека Вашият пример още дълги години сочи правилния път за младите поколения футболисти и треньори. Пожелавам Ви крепко здраве и енергия, за да ни придружавате по пътя към нови славни успехи на българския футбол."

Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов присъства на тържеството по повод рождения ден на д-р Божков, организирано от ПФК ЦСКА АД. Касабов връчи на юбиляря почетен плакет за цялостен принос в развитието на българския футбол.

Д-р Стефан Божков е в ЦСКА от 1948 година. Остава в клуба до 60-та, изиграва 202 мача и отбелязва 59 гола. Има 10 шампионски титли, 3 купи на България.

В 41 от 53-те си мача е капитан на националния отбор, бронзов медалист от Олимпиадата в Мелбърн през 1956 година. От 1961 до 1963 година година е помощник треньор в ЦСКА, а от 66-та до 70-та води националния отбор. Има звания Заслужил майстор на спорта (1953), Заслужил треньор (1969) и Заслужил деятел на физкултурата (1976), носител на орден "9 септември 1944 г." - I степен с мечове (1983 г.).

Има 2 висши образования - медицинско в Медицински университет - София и спортно във ВИФ - специалност "Футбол". Почетен гражданин на София и Кюстендил.