"Роджър (Рашийд) и аз постигнахме споразумение да работим заедно в краткосрочен план и той да ми помогне в подготовката за 2014 година. И двамата очакваме с нетърпение това сътрудничество", написа 22-годишният Димитров в страницата си във "Фейсбук".

В треньорската си кариера от 2003 година насам Роджър Рашийд е бил наставник на сънародника си Лейтън Хюит (2003Ц2007), на французина Гаел Монфис (2008Ц2011), а за последно в периода 2012-2013 той работи с друг французин Жо-Вилфрид Цонга.

Димитров, който е 27-и в световната ранглиста в момента, прекрати взаимоотношенията си с Микаел Тилстрьом през миналия месец, когато реши да напусне шведската академия "Good to Great", за да се готви в Лос Анджелис.

На турнира в Пекин в края на септември, когато хасковлията отпадна в първия кръг от квалификанта Роберто Баутиста-Агут (Испания) с 4:6, 2:6, той беше придружаван от баща си Димитър Господинов, информира БТА.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира във вторник следобяд участието си в турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 6,2 милиона долара.

Двубоят на Димитров срещу поставения под номер 12 Кей Нишикори (Япония) е трети в утрешната програма на Централния корт и ще започне не по-рано от 13.00 часа българско време.

Това ще бъде първи мач между двамата досега. Нишикори е 18-и в световната ранглиста, с девет места пред българина.

Гришо се изкачи с 2 места в световната ранглист