Големият въпрос, който тежи на "сините", е дали най-после ще успеят за вкарат гол на вечния враг, след 390 минути пълна суша, информира Гонг. 

След като от десетилетия насам ЦСКА постигна дубъл с двете си победи през редовния сезон, сега плейофите дават шанс на "Левски" да върне малко на съперника. "Левски" отстрани ЦСКА за Купата, но се нуждаеше от дузпи, след две нулеви ремита, а за първенство "армейците" взеха две победи, с по 3:0, и 1:0.

Наказани и контузени футболисти в изобилие създават проблеми на Стойчо Младенов и Антони Здравков преди сблъсъка. Младенов дори бе принуден да върне Марсиньо и Томаш Черни в състава, след като двамата бяха замразени, заради отказа си да подпишат нови договори с клуба. Контузеният Неманя Милисавлевич също попадна сред 20-те в групата на Младенов за дербито. ЦСКА не може да разчита на наказаните Райс Мболи, Валентин Илиев, Апостол Попов, Омар Косоко и Борис Галчев.

Левски пък има на разположение Станислав Ангелов, изгонен миналата седмица, но изтърпял наказанието си в срещата с "Ботев" за Купата. Същото е положението и с Ларсен Туре. Контузен е Мирослав Иванов, а в групата попадна младият вратар Александър Любенов, който е избран за сметка на Михаил Иванов.

Именно срещата с "Ботев Пловдив" за Купата на България даде криле на "Левски", да се вдигне след загубата във вечното дерби от преди седмица. "Сините" се наложиха с 3:1, а "Валери Божинов" се отпуши, и въпреки че игра слабо в мача с ЦСКА на 8 март, може отново да води атаката днес.

ЦСКА има на своя страна серия от четири поредни победи в А група, и има само един получен гол за първенство от 5 декември досега, или в шест срещи. "Левски", освен реванш, ще гони и първи успех в шампионата за 2014-та.

Билетите за мача са с цени от 10 лева за секторите Б и Г, и по 14 за А и В.

Касите на Националния стадион ще работят от 10 до 17 часа.