Сумата по сделката е 4,8 милиона евро. Папареста бе назначен за мениджър на тима в края на миналата календарна година, припомня ТопСпорт. 

"Бари" е в състояние на банкрут от месец март насам, а Папареста купува само лиценза за участие в Лигата. Съдът му дава право да включи нов клуб на мястото и да подпише споразумение за погасяване на някои от задълженията.

Новият отбор ще се казва "Футбол Клуб Бари"1908.

"Влизам в много голям проект, за да вдигна от нищото много славен клуб с невероятни фенове", заяви бившият футболен рефер от ранглистата на ФИФА.

Самият съдия е роден в Бари, а в неделя навърши 45 години. Феновете го смятат за един от тях, но вестник Ла Република смята, че зад него реално стои ирландски консорциум. Не е ясно и кой точно управлява въпросната компания, както и произхода на капиталите.

"Бари" в момента е на 6-о място в Серия Б и е в зоната на плейофите за връщане в елита. Клубът обаче има 30 милиона евро дългове. Но въпреки трудната ситуация, феновете не изоставят отбора и в понеделник при успеха с 1:0 над "Читадела", 35 хиляди души изпълниха трибуните на стадион "Сан Никола".

Папареста беше разследван за уреждане на мачове по време на последния голям скандал в Италия Калчополи. Той беше изваден от съдийството през 2006-а година, обжалва го, но през 2008-а жалбата му окончателно беше отхвърлена.