Треньорът на предстоящия ни противник в европейските квалификации подчерта, че в отбора ни има футболисти, които играят на добро ниво в Шампионската лига.

"Мачът с България е едно истинско изпитание, предстои ни труден двубой. Те вървят по добър път, през последното десетилетие имаха голяма конкуренция и създадоха сериозен тим. Това се вижда от факта, че "Лудогорец" играе в Шампионската лига, а от този отбор бяха повикани шестима играчи.

Очаква ни силен противник и гореща атмосфера. Ще бъде голямо предизвикателство, но съм убеден, че сме добре подготвени за него. Момчетата знаят, че това е ключов мач, след който може да си отдъхнем, защото да постигнеш добър резултат в гостуване е много важно", каза Ковач, цитиран от БГНЕС.

Той призна, че неговите футболисти са по-класни с оглед на клубовете, в които играят, но предупреди, че и играчите на България са много опасни.

"Ние трябва да бъдем добре подготвени физически и психически и ако подходим правилно, няма да имаме проблеми", заключи Нико Ковач. Той потвърди, че контузеният десен бек Шиме Върсалко ще пропусне мачовете с България и Азербайджан.