Мачът започна с натиск на "черно-белите". Още в 40-ата секунда след центриране от ъглов удар Мартин Камбуров стреля отблизо с глава, но вратарят на "канарчетата" Адам Стаховяк хвана топката. "Жълто-черните" опитаха с продължителни разигравания да притъпят устрема на домакините.

В 9-ата минута Дани Кики центрира, Роман Инез за малко на си отбележи гол, чистейки с крак. Адам Стаховяк бе на мястото си и изби коженото кълбо в корнер. В 16-ата минута Дани Кики центрира от фаул, Адам Стаховяк се размина с топката, а Лъчезар Балтанов успя да я изчисти с глава в ъглов удар от голлинията.

Четири минути по-късно Алекс Колев влезе в наказателното поле на Локомотив, стреля слабо по земя и Йордан Господинов хвана топката. "Канарчетата" продължиха да разчитат на контраатаки. При една от тях Иван Цветков изведе на удобна позиция отдясно Горан Галешич, последва силен удар, но Йордан Господинов изби топката в ъглов удар.

В 44-ата минута Мартин Камбуров изпълни перфектно пряк свободен удар, отсъден за нарушение срещу самия него, и откри резултата в полза на Локомотив. Той изрази бурно радостта си пред феновете на "Ботев", които опитаха да нахлуят на терена, но бяха спрени от полицаите.

През втората част "канарчетата" опитаха да натиснат, но "смърфовете" разиграваха спокойно в очакване на своите шансове. В 65-ата минута Мариян Огнянов центрира от фаул, но Алекс Колев стреля слабо с глава в аут. В 83-ата минута Цветелин Чунчуков влезе на скорост в наказателното поле на "Локомотив", но стреля слабо и Йордан Господинов хвана топката.

Минута по-късно вратарят на "черно-белите" отрази бомбен удар на Божидар Васев от 22 метра. "Локомотив" можеше да стигне до втори гол в 87-ата минута, когато Станислав Маламов изведе на чиста позиция Бранимир Костадинов, последва удар, но Адам Стаховяк хвана топката.

В 90-ата минута "канарчетата" претендираха за дузпа на задържане на Цветелин Чунчуков, но такава не бе отсъдена. Във втората минута на даденото продължение на редовното време Александър Колев вкара красив гол с глава за 1:1 след центриране от ъглов удар на Мариян Огнянов.

Фен на ”Ботев” пострада тежко от самоделна бомба