Ловчалии надиграха категорично съперника си на тежкия терен, но бяха на път да допуснат домакинско равенство срещу третодивизионния тим. В 8-та минута удар на Страхил Попов мина покрай гредата, а в 26-та и Кирил Десподов не успя да намери очертанията на вратата на гостите от изгодна позиция.

Все пак в 34-та минута след центриране от корнер Васил Божиков засече топката и откри резултата в полза на домакините. В 54-та минута Никола Колев беше изведен сам срещу вратаря на "Пирин", но ударът му срещна страничната греда.

Малко изненадващо в 57-та минута след бърза контраатака гостите изравниха. Румен Лапантов проби по десния фланг центрира остро в наказателното поле и Христо Кирев засече топката за 1:1. Това попадение стресна оранжевите и те увеличиха оборотите.

Божиков пропусна от добра позиция след центриране на Джордан. Малко след това и колумбиецът с глава не бе точен на празна врата. Натискът на Литекс доведе до резултат в 82-та минута.

След центриране на Страхил Попов отдясно Данило Асприля засече топката и вкара за 2:1. в 85-та минута Иван Горанов беше повален в наказателното поле и Армандо Ваюши реализира точно отсъдената дузпа за 3:1.