"Орлите" отпътуваха за четвъртата си среща от груповата фаза в Шампионската лига с чартърен полет от Терминал 1 на Летище София.

Дерменджиев и футболистите му осъзнават, че победа на швейцарска земя ще означава огромна крачка в класирането за следващата фаза и почти сигурно място в Лига Европа.

"Всички футболисти са здрави и са на линия. Ще ни липсва Йордан Минев, който безспорно е опитен и важен играч, но аз нямам съмнения в класата на Брайън Ангуло, който не е по-малко школуван. Този кръг като цяло в групата е важен и може да даде много отговори. Ние с "Базел" и "Ливърпул" сме в борба за 2-ото място, докато "Реал" (Мадрид) за мене е безспорен фаворит.

Равенството влиза в нашите планове, но няма да играем за равен, а за победа. Смятам, че футболистите са наясно какво ги чака. Не смятам, че напрежението ще бъде в един от двата лагера. И двата отбора сме в почти идентична ситуация, така че шансовете и ситуацията е доста изравнена", заяви още Георги Дерменджиев.

В групата е и наказаният защитник Йордан Минев, който вкара гола на победата в първата среща с "Базел". Групата от 21 футболисти пътува в пълен състав.

Тази вечер в 21.00 часа българско време на стадион "Санкт Якоб Парк" старши треньорът Георги Дерменджиев и крилото Михаил Александров ще дадат пресконференция, информира БТА.

Вижте класирането и програмата в групите на Шампионска лига