Това се случва преди двубоя от Шампионската лига с "Лудогорец", който ще се изиграе на 9 декември на стадион "Сантяго Бернабеу".

И трите гола вкара голямата звезда на тима Кристиано Роналдо. Оформяйки своя хеттрик, португалският футболист постави рекорд в Примера дивисион и направи поредното значимо постижение с екипа на "Реал". Роналдо вече има 23 хеттрика и така задмина легендарните Алфредо Ди Стефано и Телмо Зара в историята на испанското първенство. Лионел Меси има 20 до момента. Той вкара и своя гол номер 200 (в 178 мача) за "белия балет", като преди него с повече от тази бройка са Раул и Ди Стефано.

Отборът на "Реал" напълно заслужено се поздрави с успеха. Столичани владееха топката 51%, но бяха отправили общо 11 удара към вратата на "Селта" срещу нито един точен изстрел към Икер Касияс.С този успех мадридчани увеличиха преднината си на върха в класирането на Ла Лига и вече има актив от 36 точки.

Гостите не показаха притеснение срещу именития си съперник и играха със самочувствие, но трудно застрашаваха вратата на домакините. Първият гол падна в 35-ата минута от дузпа. Тогава Джони осъществи контакт в наказателното поле с Роналдо и главният съдия веднага посочи бялата точка и вдигна жълт картон на Джони. Ситуацията предизвика много коментари. Роналдо се нагърби с изпълнението и не сбърка. Това бе гол номер 43 за CR7 от наказателен удар. Така и завърши първото полувреме.

В 62-ата "лос бланкос" развиха чудесна контра, Пепе намери Бейл наляво, но номер 11 шутира мощно в ръцете на вратаря. Домакините успяха да вкарат втори гол отново чрез Кристиано Роналдо. Густаво Кабрал не действа концентрирано в наказателното поле и сложи топката на крака на португалеца, който от десет метра я заби неспасяемо за 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено в 81-ата минута. Марсело се вклини отляво и центрира към далечната греда, където непокритият Кристиано насочи в мрежата, поставяйки рекорда в Примера дивисион, предаде novsport.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион