Шефовете на "червените" вдигнаха сумата за национала заради все по-засилващия се интерес на Газиантеп към нападателя. Скаут на турския клуб остана силно впечатлен от изявите на нападателя в мача срещу Черно море за купата, доведе го агентът Николай Жейнов.

От Армията са дали да се разбере, че няма да влизат в евентуални преговори за Делев при оферта, по-малка от милион. През зимната пауза "седмицата" на "червените" беше много близо до трансфер във Волга (Нижни Новгород). Новакът в руската Висша лига бе спазарил Спас за 750 хиляди долара, в последния момент играчът отказа да подпише.

В последния месец нападателят от село Ключ си вдигна доста мизата, след като не спира да вкарва за ЦСКА. За пет мача в "А" група и един за купата Делев вкара шест гола.

Силните му игри с "червената" фланелка пък му отвориха вратите към националния отбор. Спас дебютира за България в евроквалификацията срещу Швейцария в края на март. Пробивът на нападателя в националния бил и основният мотив на ръководството да му завиши цената до милион евро. Тази сума обаче не е проблем за Газиантеп. Турците са много стабилни финансово и стига да искат, спокойно могат да си позволят Делев, съобщи Novsport.