Средиземноморският остров ще бъде междинна спирка за кратък подготвителен лагер и евентуална контрола срещу неофициалния корсикански национален отбор.

В него играят футболисти, които имат родствена връзка с живеещи на острова семейства. Звезди не се открояват, играчите са основно от френски клубове. Приятелският мач с България вероятно ще бъде в най-големия корсикански град Аячо, родното място на Наполеон Бонапарт, предаде Novsport.

Идеолог на подготовка на националите в чужбина за гостуването на Черна гора е селекционерът Лотар Матеус. Германският треньор не отрече пред "Труд", че иска да се организира "една малка контрола" преди гостуването в Подгорица.

Дуелът с Черна гора е наистина последната сламка, за която давещият се в квалификациите български отбор може да се хване. Матеус обаче вярва, че подобно на Шалке и неговите национали могат да взривяват сензации.

Преди великата победа над франция (2:1) на "Парк де Пренс" през 1993 г. тогавашният президент на футболния съюз Валентин Михов също осигури кратък лагер на националите в чужбина и всъщност от Германия тръгна епопеята "САЩ '94:".