"Орлетата" се паднаха да гостуват на Славия, докато ЦСКА ще се изправи срещу Литекс.

Вижте видео от изказването на Емил Наков

"Ще подходим сериозно. Шансовете според мен са 50:50. Защо да сме стигнали на шега до полуфинала? Смятам, че направихме през зимата сериозна селекция. То, не само Пирин и България не я взимат на сигурно в Европа", заяви Наков.

"Тръпката в турнира за Купата е голяма. Мисля, че през тази надпревара най-лесно може да се стигне до Европа. Все пак нашата цел си остава оцеляването в "А" група", добави той.

"Напрежението при мача от 1/4-финалите с Локомотив (Пловдив) бе много голямо за мен. Ако бяхме загубили нямаше да мога да обясня на никого, дори и на семейството си, че всичко е било наред. Благодаря на момчетата, че изиграха двубоя и за мен. Нямаме ли право да играем с Локомотив (Пд)? По различни причини другите отбори си бяха уредили други контроли и ние се разбрахме с тях. Какво като сме имали контрола?"

"Ако се свири по правилата и ако всичко е точно имаме реален шанс за оставане в "А" група. Иначе аз съм карък и за това не гледах жребия. Разчитах на един журналист, който има лека ръка. Очаквам добра игра в полуфинала."

Така Наков коментира факта, че от суеверие реши да изчака пред сградата тегленето на жребия, предаде Novsport.