Това обяви изпълнителният директор на "чуковете" ген. Йордан Димитров, предаде Novsport.

Вчера стана ясно, че по изискване на полицията и организаторите на срещата билети за сектора, определен за "сини" привърженици, няма да се продават на касите на стадиона в гр. Перник.

Ген. Димитров обаче съобщи: "Имаме готовност да снабдим с билети за феновете на Левски, които не са си купили пропуски от столицата, като техният максимален брой е за 600 места".

Ръководството на ПФК Левски организира продажба на билети за своите привърженици за двубоя от 21-ия кръг на първенството с Миньор, който ще се играе на 10 април от 15,00 часа в гр. Перник, съобщи вчера сайтът на "сините". Пропуските ще се продават на 8 април /петък/ и 9 април /събота/ в новия магазин "ULTRABLUE" на бул. "Васил Левски" № 53 от 10,00 ч. до 20,00ч. Цена на билета - 6 лв.

Иначе в миньорския град ще положат всички усилия, за да осигурят една добра организация около мача. Двубоите между двата тима, особено в Перник, винаги са били с особен заряд, като доста често са били съпътствани от инциденти.

"Нашата цел е да направим една добра организация и подготовка преди, по време и след срещата. Вече сме съгласували това с всички институции, за да може да се почувства, че този ден (10 април) ще бъде празник за град Перник и да ознаменуваме този ден с една победа над Левски", надява се Димитров.

"Нашите фенове показаха, че могат с позволени средства да подкрепят своите любимци и аз ги призовавам да покажат същото възпитание и самоуважение. Нека забравим миналото и да създадат една добра атмосфера на стадиона в неделя, защото по този начин ще помогнат и на футболистите да покажат най-доброто от себе си", добави той.

"За охраната на срещата ще има и помощ от страна на столичната полиция, очаквам някъде около 200 полицаи да охраняват мача, като част от тях ще ескортират привържениците на Левски от гарата до стадиона и обратно", разясни повече генералът.

Феновете на Левски, независимо с какво превозно средство ще пътуват, ще бъдат посрещнати на входовете на Перник и на двете гари, за да бъдат ескортирани безопасно до стадиона. Миньор има координация с ръководството на "сините" по този въпрос.

"Духовият оркестър от град Бяла Слатина също ще бъде на "Стадиона на мира", за да бъде празникът пълен. Ще има и томбола с награди, както и различни изненади за ВИП гостите", каза още Йордан Димитров.

От своя страна старши треньорът Стойчо Стоев заяви: "Нашата публика може само да ни помогне и аз ги призовавам от първата до последната минута да застанат зад отбора, за да бъдат нашият 12-и играч."