Съдията Лий Мейсън не видя случката след третия гол на нападателя във вратата на "чуковете", но местните медии съобщиха, че той е казал, че щял да изгони нападателя, ако го бе видял да псува. Това признание дойде точно преди ФА да наложи наказанието на Рууни от два мача.

"Мисля, че Мейсън бе поставен под напрежение...трудно ми е да си представя как един рефер може да изгони играч за това, че е вкарал хеттрик", заяви Фъргюсън.

Той допълни: "Той обаче се постави под прожекторите и ако не бе изгонил играча за псуване, тогава въпроса щеше да бъде дали той няма двойни стандарти? Момчето попадна в много сложно положение, съчувствам му, наистина. Не знам как ще продължи кариерата му от този момент. Смятам обаче, той бе поставен под напрежение".

Рууни, който се извини за инцидента, все пак бе наказан за две срещи и няма да играе срещу Фулъм в събота и следващата седмица в мача с Манчестър Сити за ФА Къп, предаде БГНЕС.

Фърги добави: "Не мога да кажа дали е правилно да продължаваме да използваме думата 'честно'. Ние обжалвахме, а момчето се извини. Не очаквахме обаче някакъв резултат от жалбата, да ви кажа честно. Разочаровани сме, но ще го преодолеем, ще сме обединени, защото имаме страхотен отбор и играчи, които са готови да се раздават до последно. Ще бъдем труден съперник за побеждаване, това е сигурно".