Той сподели, че за първи път президентите на столичните клубове са седнали заедно заради доброто на българския футбол.

“За първи път в новата футболна история премиер и членове на правителството обърнаха внимание на нуждите и проблемите на клубовете. За първи път един човек ни прие и ни изслуша не като премиер, а повече като спортен човек да изслуша болките на футболните президенти. Всички в това число”, заяви Стефанов.

"Той, финансовият министър и председателят на Народното събрание да намерят начин да помогнат като цяло на българският спорт не само на футбола. Това което се взе като решение вчера е безпрецедентно и по друг повод. За първи път президентите на четирите столични клуба седнаха на една маса да потърсят начин всички заедно да се обединим и да направим така нещата в българския футбол да тръгнат в правилната посока”.

"Защото отиваме на там, че след една или две години УЕФА да ни забрани да играем на нашите стадиони и да ходим да играем в Албания, Македония или някоя друга бълканска държава. За пръв път откакто имам нещо общо с футбола, а това не са малко години - около 16, виждам човек от такъв ранг да търси начин да помогне на спортистите изобщо. Исканията ни към държавата ще бъдат обобщени и тогава ще има повече подробности. Убеден съм, че визията на спортните бази може да има нормален вид. Сигурен съм, че добрите намерения, които имат това правителство и този премиер са начина и пътя, по който нещата в българския футбол да се променят за добро", допълни босът на "белите", цитиран от Гонг.