Испанецът, който е шампион в надпреварата от последните 6 години, се наложи с 6:2, 6:4 над Ришар Гаске (Франция, №13). Мачът между двамата продължи малко повече от час и половина, а Надал показа далеч по-добър тенис в сравнение с двубоя си с Ярко Ниеминен вчера.

Достойно се представи и Гаске, който на моменти играеше като равен с равен със световния номер 1. Все пак обаче класата на Надал си каза тежката дума и испанецът записа втора победа на клей за сезона. В следващия кръг Надал ще се изправи срещу намиращия се в отлична форма Иван Любичич. По-рано през деня хърватинът се наложи с 6:4, 6:2 над петия в схемата Томаш Бердих (Чехия).

В сряда пък "жертва" на Любичич бе друг поставен тенисист - Жо-Вилфред Цонга (Франция). В другата част на схемата победи записаха Давид Ферер и Виктор Троицки. Испанецът се наложи изразително с 6:1, 6:3 над Милош Раонич (Канада), докато съперникът на Троицки - Томи Робредо се отказа, въпреки че имаше сет преднина. За жалост Робредо получи контузия и не успя да довърши срещата.

По-късно днес на корта ще излезе и рекордьорът по титли от Големия шлем - Роджър Федерер, който ще премери сили с Марин Чилич (Хърватия), съобщи ТопСпорт.