В първата среща двата състава завършиха също наравно 1:1, но заради гола си на чужд терен, който бе дело на футболист от украинския отбор, Брага продължава да пише златната си история. На моменти емоциите преобладаваха, желанието за победа в двата отбора си личеше, на моменти си личеше изнервеност и грубостите не липсваха. Двубоят завърши с два червени картона - Сезар от Брага бе изгонен, а в края на срещата Попов от Динамо го последва. Така, се оформи протугалски полуфинал в турнира.

Тимът, воден от Домингос Пасиенсия, ще се изправи срещу Бенфика в следващата фаза на надпреварата. Съставът на Хорхе Хесус отстрани ПСВ с общ резултат 6:3. Двата отбора предложиха интересни първи 45 минути. Домакините започнаха много активно двубоя и веднага се втурнаха към вратата на португалците, тъй като резултатът от първата среща не ги устройваше и задължително трябваше да отбележат поне един гол. Те владееха топката 65%, въпреки това обаче възпитаниците на Юри Семин не действаха особено ефективно.

Един от най-активните футболисти на Динамо Ярмуленко бе основата на по-опасните положения пред вратата на Артур. В 15-ата минута той отправи силен удар от дистанция, но топката премина в страни от вратата на съперника. Десетина минути по-късно отново той засече центриране в наказателното поле, като беше на изключително изгодна позиция. Нападателят обаче отправи много слаб удар право в ръцете на вратаря.

В 30-ата минута се стигна до може би най-интересната ситуация за първата част. Тогава Сезар получи директен червен картон, след като извърши много грубо нарушение срещу Ярмуленко. Футболистът на Брага го изрита брутално в опит да играе за топката и главният съдия Йонас Ериксон без да се замисли му показа пътя към съблекалните.

До края на полувремето играчите на Домингос Пасиенсия нормално се позатвориха и разчитаха предимно на контраатаки и именно след една такава в 43-ата минута можеше да се стигне до откриване в резултата. Домакините започнаха втората част със самочувствие, започнаха да играят по-уверено и по нищо не си личеше, че са с човек по-малко. В 50-ата минута Лима бе изведен по страхотен начин, напредна убедително и навлезе в наказателното поле. Там обаче Александър Шовковски демонстрира класа и успя да избие силния удар.

Футболистите на Семин продължиха да играят по същия начин както през първата, но трудно стигаха до чисти голови положения. Бранителите на Брага успяваха да се групират на време и предотвратяваха опасностите пред Артур. Усещаше се липсата на Андрий Шевченко в редиците на Динамо, който не взе участие в двубоя заради червения си картон от първата среща между двата състава.

До края на срещата гостите направиха всичко по силите си, за да стигнат до така жадувания гол, но така и не успяха да намерят верния път към вратата на Артур. Момчетата на Семин видимо се изнервиха от пропуските си и в заключителните минути Горан Попов получи втори жълт картон, като по този начин значително улесни задачата на Брага при пазенето на резултата.

Все пак те също направиха няколко опита да вкарат гол, разчитайки на кинжални контраатаки. Лима на няколко пъти се озова на много изгодни позиции, но Шовковски успя да запази вратата си суха, съобщи Novsport.