Днес Дисциплинарната комисия на УЕФА се събира, за да обсъжда първата среща между двата отбора на "Сантяго Бернабеу", наситена със скандални моменти, по време и след нея.

"Радио Каталуния" твърди, че от официални източници от УЕФА има информация, че в жалбата си Реал иска санкции за шестима футболисти на Барса, като са описани техните действия, които според "кралския клуб" са в разрез с правилата на играта. Мадридчани искат наказание и за Пеп Гуардиола, тъй като именно "неговото поведение е предизвикало и това на играчите", и това е бил тактически ход от негова страна.

Реал иска по два мача наказание за Алвеш, Педро и Бускетс, и по един за Пинто, Валдес и Кейта. "Белите" твърдят че Бускетс е отправял расистки обиди към Марсело. Интересен е фактът, че Реал настоява за по два мача наказание, тъй като за тях няма значение дали футболистите на Барса няма да играят по една или две срещи, а това ще е от значение, когато каталунците стигнат до финала.

В офисите на Барселона първоначално се стреснали от информацията, но после спокойно вече коментирали, че не очакват УЕФА да ги накаже, тъй като това ще създаде опасен прецедент за в бъдеще, съобщава Гонг.