В мач, който се игра на стадион "Петровский" в Санкт Петербуг, "сборная" успя да обърне своя съперник, който се осмели да поведе в резултата. В герой за домакините обаче се превърна Роман Павлюченко, който оформи своя хеттрик в двубоя, с третия го гол реализира от дузпа.

Арменците поведоха в 25-та минута чрез Маркос Пизели, но гостите не успяха да се зарадват дълго на водачеството си. Само 60 секунди по-късно, след пас отдясно, Павлюченко мощно проби и изравни за 1:1.

След почивката руските национали продължиха да нападат и закономерно стигнаха до още две попадения. Роман Павлюченко получи топката от Семшов и от седем метра порази мрежата на Армения. В 73-та минута Жирков бе фаулиран в наказателното поле, а главният рефер от Франция посочи бялата точка. Отново Роман Павлюченко се нагърби с тази задача и хладнокръвно оформи своя хеттрик.

Така, след спечелените три точки, момчетата на Дик Адвокаат заемат първото място в групата с 13 точки, но преди да се е изиграл двубоят между Македония и Ирландия. Армения пък остава на четвъртото място с 8 пункта, предаде Гонг. 

Група В:

1.Русия 6 мача, 13 точки
2.Ирландия 5 мача, 10 точки
3. Словакия 5 мача, 10 точки
4.Армения 6 мача, 8 точки
5.Македония 5 мача,4 точки 
6.Андора 5 мача, 0 точки